Ratu Keroncong

1. Soendari Sukotjo

Sundari Soekotjo utawa jeneng asline Untinasih Soekotjo, lair Jakarta 14 April 1965 saka cilik pancen seneng nyanyi keroncong, kayadene sing wis tau dilakokke bapakke Soekotjo Ronodihardjo. Amarga luwes nembangke tembang keroncong, si cantik sing kerep tampil karo kebaya iki dijuluki “Dewi Keroncong”. Tembang-tembang sing digawa yaiku genre musik sing identik dening irama wong tuwane.
Tahun 2002 merilis album perdana keroncong asli sing dinei judul Ingkar Janji diiringi Orkes Keroncong Puspa Kirana pimpinan Asep Djamaludin produksi PT. Gema Nada Pertiwi. Dadi Sarjana Musik UNJ 2002 lan uwis entuk S2 iki, entuk Keroncong Award 2002 sing di selenggarakake RRI.

2. Waldjinah

Waldjinah lair ing Solo, Jawa Tengah, 7 November 1945 yaiku penyanyi Indonesia spesialis keroncong jawa. Kanti julukan “Ratu keroncong”, sing miwiti karir saka juara I Bintang Radio Indonesia tahun 1965.

Wiwitane, Waljinah ngluncurke album “kompilasi” karo penyanyi liya, yaiku album Elingo Beboyo Margo (1968) sing diiring bareng Enny Koesrini (juara Harapan Bintang Radio Indonesia 1967) lan Sri Rahadjeng. Akeh diantarane digawe kanthi iringan Orkes Keroncong Bintang Surakarta pimpinane dewe.

Tahun 2002 Waldjinah entuk anugerah  seni saka yayasan musik Hanjaringrat ing  solo kanthi komponis Gesang lan para seniman liyane.

3. Tuti Tri Sedya

Tuti Maryati lahir ing Makassar, Sulawesi Selatan, 8 Oktober 1956 yaiku penyanyi keroncong Indonesia. dikenal Tuti Tri Sedya.

Ing donya tembang, jenenge dikenal nalika entuk juara  I Bintang Radio lan Televisi (BRTV) tahun 1986 kanggo jenis keroncong.

Tahun 1988, Tuti dadi penyanyi ing Istana Negara, sing nembang ing ngarep para tamu Negara. “Keroncong itu kuncinya di kelembutan. Itu mungkin yang membuat orang bilang keroncong bikin kantuk. Yang benar keroncong itu menenangkan jiwa” jarene. “Sebenarnya yang bikin kantuk itu packaging, cara pengemasan tampilan keroncong. Saya ingin tunjukan bahwa keroncong itu tak bikin kantuk” tambahe,  Luwih saka 15 album keroncong uwis dirilis,

Categories: Berita, status | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: