Jajan Pasar

Dening Dias Oktri Raka Setiadi

Menawa ngepasi awak dewe mlaku-mlaku ing pasar-pasar sakjrone kutha Ngayogyakarta umume, awak dewe kerep ndelok panganan-panganan tradisional sing di iderke karo bakul ing pasar iku. Panganan kuwi asring kasebut “Jajan Pasar”. Nek dideleng penampilane, jajan pasar pancen kurang narik kawigaten, nanging dirasakke enak ora ilok-ilok, amarga pancen khas. Khas kasebut metu saka bahan-bahan lan bumbu-bumbu resep tradisional. Sing penting jajanan pasar ora ngemot bahan pengawet panganan sing bebayani kanggo kasarasan. Dadi, mangan jajan pasar ora patio bebayani kanggo awak dewe.

Jajan pasar ing pasar werna-werna,  Jajan pasar kasebut salah sawijine klepon. Klepon iku saka tepung ketan. Bunder cilik-cilik, ing tengahe ana gula jawane, ing duwure dinei klapa parut. Jajan pasar sing tak kalah yaiku gethuk. Gethuk digawe saka tela sing digodhog banjur dialuske. Gethuk duwe rasa legi. Gethuk loro werna, yaiku gethuk warnane coklat amarga bahan dasar saka gula jawa, nanging gethuk sing saka gula pasir warnane putih kuning. Jajan pasar sing liya sing ora kalah enake yaiku; Onde-onde, Ongol-ongol, Hung Kwee, Rissoles, Lemper, Lopis, Tiwul, Rempeyek, Gandhos, Cemplon, Cenil, kue Cucur, kue Cara Bikan, kue Nagasari, dan Dhawet.

  1. klepon
  2. gethuk
  3. onde-onde
  4. ongol-ongol
  5. hung kwee
  6. risoles
  7. lemper
  8. lopis
  9. tiwul
  10. rempeyek
  11. gandos
  12. cemplon
  13. cenil
  14. kue cucur
  15. kue carabikang
  16. nagasari
  17. dadar gulung
  18. mata kebo
  19. blendung jagung
  20. gatot
  21. putu ayu
  22. sawut
  23. talam pandan
  24. talam pelangi
  25. talam jagung
  26. bolu kukus

Categories: Berita, status | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: