SMP 4 Pakem Sukses MOS Tanpa Was-was

Dening : Dias Oktri Raka Setiadi

Tahun ajaran anyar 2011/2012 uwis kawiwitan ora krasa aku yo uwis mundhak kelas saka kelas pitu dadi kelas wolu, pas kelas pitu aku entuk kelas 7A kelas gumyah, penak, ibarate wong 30 wis kaya sedulur ananging saiki aku entuk kelas 8C kelas pancen dicampur, nadyan mono ora popo, aku iyo iseh tetep iso ketemu pendak dinan karo sedulur Big Fosa (sebutane 7A kanggoku).

Ngepasi tahun ajaran anyar mesti sekolah narimo siswa anyar, koyo dene SMP 4 Pakem iya sekolahku dewe. Siswa anyar kang jumlah 120 kabagi 4 kelas kuwi, kawit 11 Juli 2011 tekan 16 Juli 2011 bakal nglaksanakake MOS. SMP 4 Pakem MOS kuwi tujuan pengenalan

kanggo siswa karo sekolah lan para sedulur lan warga sekolah dudu ajang kanggo perpeloncoan.

MOS  (Masa Orientasi Siswa) yaiku tahap sing arep dilakokke kabeh siswa anyar ing kelas anyar yaiku kelas 1 SMP utawa SMA. Dudu dadi rahasia meneh menawa MOS asring didadekke  ‘ladang pembantaian’ para senior kanggo junior.

MOS didadekke ajang kanggo nglatih mental, disiplan lan ngencengke

tali paseduluran. MOS  iya asring kanggo srana ngenalake siswa karo lingkungan anyar ing sekolah kasebut. Ngenalake karo padha-padha siswa anyar, kakak kelas, guru lan para warga sekolah liyane. Ora keri ngenalake maneka warna kegiatan sing rutin dilakokake ing sekolah.

Siswa anyar iso luwih sopan lan ngerti pribadi sing luwih apik. Kuwi iso luwih maksimal menawa bubar MOS pendidikan karakter kanggo siswa anyar terus diupayake, sahingga dadekake pendidikan karakter siswa lan mbangun solidaritas antarane kekancan ing sekolah.
Pendidikan karakter ngajarake kabiasaan cara mikir lan perilaku sing mbiyantu individu kanggo urip lan kerja kanggo keluarga, masyarakat, lan negara. Sakliyane kuwi mbiyantu kanggo nggawe kaputusan sing iso ditanggung jawabke.
Karakter individu kabentuk wiwit cilik, amarga pengaruh genetik lan lingkungan. Proses kabentuk karakter, dingerteni menawa ora, mengaruhi cara individu kasebut ndeleng diri lan lingkungane lan arep tercermin ing prilaku mbendinane.

Syukur alhamdulillah ing SMP 4 Pakem jenenge MOS ora ana sing jenenge aneh-aneh, MOS kuwi kanggo bangun kedisiplinan kanthi penjelasan Budi Pekerti, Kurikulum, Fasilitas ing SMP 4 Pakem uga ana Pendidikan kedisiplinan kayata baris berbaris lan ketaatan karo Gusti Allah.

Gambar.

  1. Bu Hari Mastuti ngaturake ceramah Tata Tertib SMP N 4 Pakem
  2. Bu Subinah ngaturake ceramah budi pakerti ing lingkungan keluarga, sekolah lan masyarakat
Categories: Berita | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: